Hírek
04
23

Most jön a java – félúton a PEN
szerző: violator

0619klTITO+TARANTULA M Heusler 2 Félúton járunk. Hogy még vagy már csak két nap van hátra a PEN-ből, az afelől megoszlanak a vélemények, de annyi biztos, a vulkáni hamut odébb fújva a fesztivál végén is bőven akad majd látnivaló.

Pénteken érdemes korán jönni, hiszen 20:15-kor kezd az A38 színpadán az Esclin Syndo. Egy igazán egyedi formációról van szó, mely fellépéseikor szokta igazán megcsillogtatni tehetségét. A trip-hop egészen indusztriálba hajlik, az elektronikát támogató gitárokkal, az élő dobok még intenzívebbé teszik az élményt, Berger Dalma éneklésére pedig néha a performansz a megfelelőbb kifejezés. Persze, zenéjük épp emiatt kicsit nehezebben befogadható, így nem is tudják még azt a tömeget megmozgatni, amit megérdemelnének. Ezen változtatandó, a pénteki alapozást célszerű kicsit hamarabb elkezdeni, hogy időben kiérjetek a Bőrgyárba, és ne mulasszátok el ezt a fellépést.

Amint az Esclin Syndo befejezte, nyomás át a nagyszínpadhoz, ahol kilenckor a Tito & Tarantula kezd. A Robert Rodriguez rendezte Alkonyattól pirkadatig című filmmel sikerült a kaliforniai bandának világhírnévre szert tennie, ám ez nem jelenti azt, hogy csak a vámpíros filmek iránt rajongók élveznék zenéjüket. Bár az biztos, hogy a diákrektor-választás Drunkul-a-klánja és PENlight csapata fogja az első sorokat elfoglalni, de a mexikói hangulat mindenki másra is át fog ragadni. Laza riffek, whiskey-től rekedt énekek és elragadó gitárszólók várnak, melyek alatt még azt sem fogod bánni, ha a vámpírok megharapnak.

A nagyszínpadnál maradva, 22:30-kor kezd a PEN egyik legelmaradhatatlanabb bandája, a 30Y. Ők azok, akik már akkor a fesztivál rendszeres résztvevői voltak, mikor még a Szántó kollégium előtt került az esemény megrendezésre, majd ahogy nőtt a PEN, úgy nőtt a 30Y sikere országszerte. A gitár-orientált zenekaroknál maradva, a 30Y után még elcsíphetitek a Pécs2010 színpadnál a 23:35-kor kezdő SKA-Pécset, mielőtt az elektronikus ütemek veszik át a főszerepet.

Egy igazi legenda is fellép a PEN-en, hiszen az A38-on 23:00 órakor kerül a színpadra a Vágtázó Halottkémek Grandpierre Attilával. A magyar könnyűzene ismerőinek valószínűleg nem kell bemutatni a Henry Rollins által is igen kedvelt kultikus zenekart, amely újra aktívvá vált az elmúlt időszakban. Pécsett utoljára a 2000-es évek elején jártak, szóval fellépésük igazi kuriózum lesz.

1:45-től Bergi és c0p fogja a lemezeket pörgetni a nagyszínpadnál. A Red Bull Partycsarnokban éjféltől DJ Junior, majd kettőtől Cyan vár mindenkit egy fokkal populárisabb számokkal, az emeleten pedig a Space Inhalerz és Palotás Csabi vezényelte Silent Discóba fülelhettek bele. Itt az egyik csatornán a minimáltól a dubstepig terjed majd a skála, míg a másikon a kedvenc magyar és külföldi slágereitekre pöröghettek.

Jelentkezz be, vagy regisztrálj és szólj hozzá te is a cikkhez!