Hírek
04
20

Gyertek ki a térre!
szerző: violator

BMA_7056web Több mint félezer egyetemistát és rengeteg nézőt várunk a fesztivál hivatalos megnyitójára április 21-én szerdán délután a Barbakán térre. Az eddigi legnagyobb PEN-hez az eddigi legnagyobb megnyitó dukál, igazi karneváli hangulattal.

A Pécsi Bőrgyár mellett a korábbi évek hagyományait követve a városon belül is kínál programokat a Pécsi Egyetemi Napok. A PEN sajátos, a többi könnyűzenei fesztiváltól elütő hangulatát nagyrészt az egyetem karjai által folytatott vetélkedésnek, a diákrektor-választásnak köszönheti, ami idén minden korábbinál több résztvevőt vonzott: a 10 kar közül 9 hallgatói vetélkednek a diákrektori címért, és versenyen kívül is két csapat fokozza a hangulatot.

A 9+2 csapat idén is rendkívül változatos és mulatságos koncepciókkal és jelmezekkel készült a PEN-re: a vetélkedők között megfigyelhetőek lesznek vámpírok, űrlényekre vadászó ügynökök, vad felföldi skótok, avagy hon, illetve stílszerűen PENfoglalók is. A csapatok bemutatkozását blogunkon találjátok.

A Széchenyi tér zajló műszaki átadása miatt idén a Barbakán tér ad helyet a PEN megnyitójának: április 21-én fél négytől a ska-punk banda Ocho Macho melegít be, majd fél ötkor kerül sor a PEN hivatalos megnyitójára, amelyen Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem megválasztott rektora, Hargitai János, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, Ruzsa Csaba, a Pécs2010 Menedzsmentközpont ügyvezető igazgatója, és a PEN-t szervező Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke, Herendi Ferenc üdvözli a megjelenteket.

Ezek után kezdődik a diákrektorjelöltek bevonulása, majd miután minden csapat jelmezét és koncepcióját megismerhettük, indul meg a karneváli menet felvonulása a Pécsi Bőrgyár irányába a Barbakán tér - Szt. István tér - Ferencesek utcája - Jókai Mór utca (keresztül a Nagy Lajos Király útján) - Kálvin utca - felüljáró - Bőrgyár (Siklósi út) útvonalon. A felvonuláson a 2008-as PEN már megismert és megszeretett francia fúvósbanda, a La Fanfare en Pétard szolgáltatja a talpalávalót.


Jelentkezz be, vagy regisztrálj és szólj hozzá te is a cikkhez!