Hírek
04
12

Client - a PEN legszexibb bandája
szerző: violator

client Légi kísérőknek beöltözött lányok fognak dögös elektronikus zenére Xerox fénymásolókról énekelni, ami technomán társadalmunkban akár a „szexi” szó új alapjelentése is lehetne. A Depeche Mode kedvenc bandájaként aposztrofált Clienttől a PEN legvagányabb koncertjére számíthattok.

Kezdetben az uniformisokat viselő hölgyek olyan mértékben játszottak rá személytelenségükre, hogy senki sem tudta, kik ők valójában. Arcukat nem mutatták meg a nyilvános fotóikon és névként is csak annyit mondtak, hogy a két tag Client A és Client B. Azóta már tudjuk, hogy Kate Holmes (a néhai Technique nevű szintipop csajduó egyike) és Sarah Blackwood, a Dubstar énekesnője. Emellett élő fellépéseikhez Client M-et, C-t és X-et is bevették a bandába, hogy a szintetizátor mellett basszerozó stewardesseket is láthassunk.

A Depeche Mode kedvenc bandája szlogen onnan ered, hogy Andy Fletcher, a legendás szintipop banda alapító tagjának kiadójával, a Toast Hawaii-val elsőként a Client szerződött le, mely természetesen közös turnékat is jelentett. A 2007-es és tavalyi lemezüket már az Out of Line adta ki, így összesen négy albummal rendelkeznek, ám Angliában mégsem annyira befutottak, mint szeretnék. Remélik, hogy a Pulphoz hasonlóan nekik is az ötödik lemez fogja elhozni a sikert, és legalább annyira szeretni fogják őket otthon, mint Németországban, ahol masszív rajongótáborral rendelkeznek. Nincs új a nap alatt: a Depeche Mode is kedveltebb Németországban és Közép Európában, mint szülőhazájukban, Angliában.

Teljesen beleillik a Client által keltett fetisizált világképbe, hogy akadnak férfiak, akik komolyabb összegeket képesek azért áldozni, hogy az ügynökök fellépőruháit a turné után megvehessék műszempillákkal és harisnyákkal egyetemben. Nem is csoda, hogy a zenélés mellett divatbemutatókat is tartanak a lányok, és webshopjukban az egyszerűen elegáns, ám mégis szexi, általuk tervezett ruhadarabokat bárki magáévá teheti. Igaz, ezek nem másodkézből valók. Az, hogy ez előny vagy hátrány, ki-ki döntse el magának.

Zenéjüket a korai elektropop és new wave hatások jellemzik. Rideg szintetizátorok és lelketlen ütemek elegye alkot fülbemászó dallamokat, amelyek az ügynökök hűvös, ám mégis kellemes hangjával vegyülnek. A Client látványban és hangzásban is a legdögösebb és legextravagánsabb koncert címére pályázhat jó eséllyel, ne hagyjátok ki!

Április 22, EHÖK-EFOTT Színpad, 0:15

PEN ügynökség – Várnagy Szabolcs

Jelentkezz be, vagy regisztrálj és szólj hozzá te is a cikkhez!