Hírek
04
07

A PEN lenyomta Budapestet - videóval!
szerző: violator

PEN_2414 Az A38-on mutatkozott be a PEN szervezőgárdája és diákrektorjelöltjeink egy rendhagyó sajtótájékoztató keretében. A hatás nem maradt el.

A jó hangulat a diákrektor-jelöltek számára korán kezdődött, mivel a délutáni sajtótájékoztatót egy bő három órás út előzte meg. A gimnáziumi osztálykirándulások hangulatához hasonlított leginkább, amikor a tíz csapatvezér és az őket kísérő stáb elfoglalta a helyét a kisbuszban, a PEN hangulatfelelősei pedig kaptak az alkalmon, hogy jobban megismerkedhetnek egymással, így egy percig sem unatkoztunk. Csak a rekeszizmainkat kezdtük el fájlalni Paks környékén.

Ahogy a képeken látható, a csapatok rengeteg energiát fektettek a maskaráikba és pár talán túl jóra is sikeredett. Erre bizonyítékul egy halálra rémült kislányt tudok felhozni és egy sóhajtozó anyukát, akinek roppant nehéz dolga lesz, mire elhiteti gyermekével, hogy a benzinkútnál látottakkal ellentétben tényleg nincsenek vámpírok és azok nem igazi fogak és harapásnyomok voltak
.
A sajtótájékoztatón Herendi Ferenc EHÖK elnök mellett Kardos József, az EKF programigazgatója beszélt a könnyűzene fontosságáról. Pécset a gazdag klubélete és rengetek ismert zenekara alapján a magyarországi Liverpoolként aposztrofálta és hangsúlyozta, hogy az EKF-es rendezvények fontos pillérei a fiatalokat megcélzó fesztiválok, mint a PEN, a Fishing on Orfű vagy a Rockmaraton. Olyannyira, hogy az EKF 1.8 milliárdos költségvetésének mintegy 10%-át fordítják a zenés programok támogatására.

Majd Szabó Gábor PEN kapitány vette át a szót, és a PEN szellemiségéről mesélt: arról, hogy ez nem egy profitorientált vállalkozás, hanem a támogatóknak hála lehetőségük van kísérletezni és egy egyedülálló zenei programmal készülni. Így a fesztiválszezont olyan bandák felvonultatásával fogja megnyitni a PEN, melyeket az országban máshol nemigen lehetne látni. Kozlov Sándortól, az A38 sajtóreferenstől pedig megtudtuk, hogy kitüntetett szerepe van a fesztiválnak, mivel idén az A38 a Sziget mellett csak a PEN-en fogja magát képviselni.

A hangulat könnyítése érdekében a 30Y frontembere, Beck Zoltán beszélt a PEN-hez fűződő intim viszonyáról, a Punnany Massif a készülő lemezükről, valamint a diákrektorságért versengők is megmutatták jelmezüket, miközben felvázolták programjukat, a sajtótájékoztató kötöttebb részének végén. De ennyivel nem úszták meg, Stemler Miklós sajtófőnök záró szavai után ellepték a pécsieket az ezidáig a háttérben várakozó riporterek.

A tájékoztató után egy órával még mindig voltak újságírók a hajón, úgyhogy biztonsággal kijelenthetem, hogy sikerült felkelteni az érdeklődést, ami reméljük, hogy az újonnan átadott autópálya április utolsó hétvégéjének drasztikusan megnövekvő forgalmában lesz tetten érhető.

Jelentkezz be, vagy regisztrálj és szólj hozzá te is a cikkhez!